Glad Påsk!

 

Så var det påsk igen då. Märkligt fort går tiden. Jag hoppas att även Du får vara lite ledig över påsken och njuta av både våren som kommit, som av allt gott som brukar höra påsken till.

Nu är ju det här en blogg om kost och hälsa, så jag tänker att jag ska väl komma med några ”kom ihåg” inför det goda också. Men inte enbart, veckans recept får bli ett superenkelt bakelserecept som ingick varje påsk i vår familj då jag växte upp på 70 - talet.  Först då;

Vad ni än tänkt äta och ha för godsaker på påskbordet, vare sig det är det traditionella, eller om ni precis som vi istället tänker grillfest – gör ett par ordentliga sallader, gärna med lite grövre grönsaker i också. Det blir till stor hjälp för din kropp när den ska ta hand om allt det hårdsmälta och feta som gärna blir nu. Och fixa ett par kannor med iskallt vatten, gärna med lite myntablad i. Att dricka just vatten är även det till hjälp för din kropp. Och varför inte servera lite mynta-te efter maten, med färska myntablad i koppen! Myntan hjälper till med matsmältningen. Nog om detta, här kommer receptet:

Påskbakelser:

   

 

·      En rulltårta

·      Vispgrädde

·      Aprikoshalvor på burk

Mamma brukade självklart alltid baka rulltårtan själv, men jag kan inte!! Det är faktiskt sant! Varje gång jag försöker så slutar det med att det ser ut som att man rullat ihop en pannkaka, det går bara inte (men sätt mig på att göra en Budapest, DET fixar jag). Nu är det sån tur så att Coop har glutenfria och goda rulltårtor att köpa, så det gör jag istället. Skiva upp så många bakelser du tänkt göra, cirka 2 cm tjocka skivor.

Vispa grädden ganska hårt och lägg en klick på varje bakelse. Lägg sedan på en aprikoshalva.

Smidigare än så kan det knappast bli!

 

Comments powered by CComment