Sommaren är ju en riktig salladsmånad och den går att göra riktigt mättande. Här är en god linssallad, fullproppad med både nyttigheter och goda smaker.
4 dl Belugalinser, kokta
150 g salladsblad, blandade
1 röd lök, halverad och fint skivad och delad i strimlor
2 dl kokta broccoli buketter
4 st kokta ägg, ekologiska
4 coctailtomater, klyftade
Marinad:
Vispa samman;
2 msk pressad citronjuice
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk flingsalt
3 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk färsk basilika, hackad
2 msk färsk timjan, hackad
- Koka 1 dl belugalinser i 3 dl vatten så länge som står på förpackningen. Låt dem börja svalna i en skål och häll marinden över dem. Låt stå tills de är helt avsvalnade.
- Riv de olika salladsbladen i grova bitar och lägg på ett fat. Strimla upp den röda löken fint och strö strimlorna över salladsbladen. Fortsätt att lägga broccoli och tomatklyftor över salladen.
- Häll av marinaden från linserna med hjälp av en sil. Spara marinaden så att var och en kan ringla över sin sallad efter önskemål.
- Toppa salladen med linser och avsluta med att klyfta upp de kokta äggen och fördela över salladen.
Comments powered by CComment