Sommaren är ju en riktig salladsmånad och den går att göra riktigt mättande. Här är en god linssallad, fullproppad med både nyttigheter och goda smaker.

 

 

4 dl Belugalinser, kokta

150 g salladsblad, blandade

1 röd lök, halverad och fint skivad och delad i strimlor

2 dl kokta broccoli buketter

4 st kokta ägg, ekologiska

4 coctailtomater, klyftade

 

Marinad:

Vispa samman;

2 msk pressad citronjuice

2 msk äppelcidervinäger

1 tsk flingsalt

3 msk olivolja

2 msk vatten

2 msk färsk basilika, hackad

2 msk färsk timjan, hackad

 

 

  1. Koka 1 dl belugalinser i 3 dl vatten så länge som står på förpackningen. Låt dem börja svalna i en skål och häll marinden över dem. Låt stå tills de är helt avsvalnade.
  2. Riv de olika salladsbladen i grova bitar och lägg på ett fat. Strimla upp den röda löken fint och strö strimlorna över salladsbladen. Fortsätt att lägga broccoli och tomatklyftor över salladen.
  3. Häll av marinaden från linserna med hjälp av en sil. Spara marinaden så att var och en kan ringla över sin sallad efter önskemål.
  4. Toppa salladen med linser och avsluta med att klyfta upp de kokta äggen och fördela över salladen.

Comments powered by CComment