Denna vecka tycker jag det är dags för lite vegetariskt igen, så det får bli en underbart god stroganoff gjord på halloumi istället för falukorv. Rätten räcker till minst 5 port och då kan det ändå bli en matlåda över...
Du behöver:
250 g halloumi, strimlad som du skulle strimlat falukorv annars
1 msk rapsolja
2 gula lökar, hackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 morötter, finhackade
80 g champinjoner (ungefär 5 medelstora), tunt skivade
1 paprika i valfri färg, ekologisk, i strimlor
2,5 dl havregrädde (bra fettsyresammansättning)
1 förpackning krossade tomater med basilika ca 400 g
1 msk dijonsenap
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
Gör så här:
- Börja med att steka den strimlade halloumin i lite olja i en gryta, tills den blir gyllene. Ta sedan upp den och låt den vänta på en tallrik.
- Fräs de hackade lökarna, vitlöken och morötterna i grytan. Tillsätt tomatpure´. Fräs tills löken börjat mjukna lite.
- Häll på grädden, tomatkrosset och buljongtärningen och låt alltsammans sjuda under omrörning någon gång ibland i cirka 15 min.
- När det sjudit klart, smaka av med lite salt, mer senap om det behövs och ev 1 msk valfri vinäger.
- Lägg i halloumi och strimlad paprika, låt alltsammans bli genomvarmt, men försök att inte röra för mycket i det här läget, då halloumi annars lätt smulas sönder.
Servera med kokt ris och gärna lite svarta oliver till.
Per portion, för den som börjat tänka på linjen inför sommaren ;)
Kcal: 287
Protein: 14,4 g
Fett: 17,8 g
Kolhydrater: 15,8 g
Den som önskar göra stroganoffen ytterligare lite matigare och mer proteinrik, tillsätter 1 dl röda linser eller belugalinser. Tillsätt då detta i steg 3, och låt alltsammans sjuda under så lång tid som linserna behöver på sig för att bli klara.
Comments powered by CComment