Denna veckas recept blir nyttiga broccolibollar. Ett gott och bra alternativ till de sedvanliga köttbullarna. Broccolibollarna innehåller bland annat kalcium, kalium, protein, folat, järn, E-vitamin, B-vitaminer och Betakaroten. Ja du ser, inget nedköp i detta utbyte från köttfärsen..
De här broccolibollarna räcker till 4 portioner som en huvudrätt, men om du väljer att servera dem som fyllning i pitabröd, tillsammans med exempelvis lite sallad, lite ugnsrostade palsternacksstavar eller andra rotsaker och tzatziki, räcker de till betydligt fler.
Du behöver:
- 500 g fryst, upptinad broccoli
- 2 ägg
- 4 dl mandelmjöl
- 2 dl riven parmesan (eller liknande ost)
Gör så här:
- Kör den upptinade broccolin i en matberedare lite snabbt, eller finhacka den med en kniv. Krama ur så mycket vätska som möjligt, ta en finmaskig sil till hjälp.
- Blanda alla ingredienser i en bunke. Krama ihop/rulla köttbullsstora bollar av smeten.
- Stek dem på medelvärme i en stekpanna med lite olja, tills de får en gyllene färg.
Comments powered by CComment