Denna veckas recept blir nyttiga broccolibollar. Ett gott och bra alternativ till de sedvanliga köttbullarna. Broccolibollarna innehåller bland annat kalcium, kalium, protein, folat, järn, E-vitamin, B-vitaminer och Betakaroten. Ja du ser, inget nedköp i detta utbyte från köttfärsen.. 

De här broccolibollarna räcker till 4 portioner som en huvudrätt, men om du väljer att servera dem som fyllning i pitabröd, tillsammans med exempelvis lite sallad, lite ugnsrostade palsternacksstavar eller andra rotsaker och tzatziki, räcker de till betydligt fler.

Du behöver:

  • 500 g fryst, upptinad broccoli
  • 2 ägg
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven parmesan (eller liknande ost)

Gör så här:

  • Kör den upptinade broccolin i en matberedare lite snabbt, eller finhacka den med en kniv. Krama ur så mycket vätska som möjligt, ta en finmaskig sil till hjälp.

 

  • Blanda alla ingredienser i en bunke. Krama ihop/rulla köttbullsstora bollar av smeten.
  • Stek dem på medelvärme i en stekpanna med lite olja, tills de får en gyllene färg.

 

Comments powered by CComment