Både soppor och sallader kan vara näringsrik snabbmat, som innehåller massor av nyttigheter och dessutom är lätta att tillaga. 

Denna vecka blir det ett recept på asiatisk kycklingsallad. Den här härliga kycklingsalladen vänds i en fräsch lime- och chilidressing. Sojabönsgroddarna ger en god och krispig konsistens till salladen och innehåller dessutom rikligt med A-, B-, C- och E-vitamin, med andra ord är de riktiga små vitaminbomber. Den som inte tål soja väljer istället andra slags groddar. Idag finns en uppsjö av olika goda och nyttiga slags groddar i livsmedelsbutikerna, för den som inte vill grodda själv. 

 

Ingredienser:

 

  • 2 morötter, finstrimlade eller grovt rivna.
  • 1 gurka, skuren på längden och sedan i tunna skivor.
  • 1 färdiggrillad kyckling, ta bort skinnet och dela upp allt köttet med hjälp av ett par gafflar så att det blir trådigt kycklingkött. 
  • 6 dl finstrimlad salladskål.
  • 2,5 dl sojabönsgroddar
  • 2,5 dl hackad koriander eller bladpersilja.
  • 2 msk fisksås eller ljus soja.
  • 1 msk färskpressad limejuice.
  • 1 tsk socker.
  • 1 stor röd chili, urkärnad och finhackad. 

 

Gör så här:

 

Blanda alla grönsakerna och den strimlade kycklingen i en skål eller på ett salladsfat. 

Blanda samman fisksåsen (eller ljus soja), limesaft och socker i en skål och tillsätt chilin. Blanda väl tills sockret löst upp sig. 

Häll limedressingen över salladen och blanda väl. 

 

Då en portion av denna sallad endast innehåller 260 kcal, kan man gärna servera en bit god, grov baguette eller annat grovt börd till . 

 

 

 

Comments powered by CComment