Det här är en lättare, men ändå mättande lunch, fylld med vitaminer, proteiner, antioxidanter och nyttiga Omega 3 fetter. 

Avsluta gärna måltiden med en apelsin eller någon annan c-vitaminrik frukt. 

 

Omelett 1 port.

 

2 ägg

2 msk havregrädde eller sojagrädde

Lite salt och peppar

Blanda samman omelettsmeten och stek den färdig. Lägg över den på en tallrik och låt den svalna under tiden du gör fyllningen klar.

 

Makrillfyllning, OBS! Denna mängd räcker till 2 port.

 

1 burk makrill i tomatsås 125 g

2 msk majonnäs 

 

En nypa salt att smaka av med

 

Grönsaker:

 

Babyspenatblad

Valfria groddar eller skott, jag använde ärtskott och rödbetsgroddar.

Ett par dillkvistar i mindre bitar.

några ringar paprika i valfri färg som hackas ner i mindre bitar.

  

 

Blanda samman makrillen i tomatsås med majonnäs. Smaka av med lite salt och peppar. 

 

Lägg spenatblad ovanpå omeletten och fördela sedan hälften av makrillfyllningen över det och toppa det hela med dill, paprika och skott/groddar.

Comments powered by CComment