De färdiga kryddblandningarna vi kan köpa på påse, exempelvis tacokrydda, innehåller förutom de sedvanliga kryddorna även diverse konserveringsmedel och socker. Att de innehåller konserveringsmedel och klumpförebyggande medel är ju förståeligt kan jag tycka, därmed INTE sagt att jag vill få det på insidan av min kropp. Att det även finns socker i är inte försvarbart på något sätt enligt min mening. 

För att få den goda kryddblandningen UTAN diverse extra tillsatser är inte svårt. Blanda till en större mängd och förvara i en burk med tättslutande lock. Ta sedan lite i taget och smaka av, eftersom dessa kryddor man gör själv smakar så mycket mer och lätt blir starka om man häller i motsvarande mängd som t ex en tacokryddpåse innehåller. 

Här bjuder jag på tre kryddblandningar du enkelt kan göra själv och förvara i en burk med tättslutande lock, för att ha till hands när du behöver.

 

Tacokrydda

 

1 msk spiskummin 

1 krm chili

1 krm cayennepeppar

1 tsk vitlökspulver

1 msk oregano

1 tsk salt

1 krm peppar

 

Cajunkrydda (gott till både fisk, fågel och kött)

 

2,5 msk paprikapulver

2 msk vitlökspulver

2 msk torkad oregano

1,5 msk torkad timjan

1,5 msk lökpulver

1 msk cayennepeppar

1/2 msk mald svartpeppar

1/2 msk chiliflakes

 

Fiskkrydda

 

3 msk torkad dill

2 msk sumak

2 msk koriander

1 msk timjan

1 msk salt

1 msk vitlökspulver

 

 

Comments powered by CComment