Det är fortfarande högtid för pumpa och för alla som vill göra något med dessa godsaker, men inte är sugen på pumpasoppa, kommer här ett gott pastarecept.
Jag har utgått från ett recept från köket.se, men gjort om det lite efter mitt tycke och smak. Jag skriver ner hur jag gjort och vad jag använt, men gå efter originalreceptet här ovan när du ska laga till det hela.
Önskar du ha mer färg, använd ex hackad paprika.
Jag använde:
· Paccheri grande glutenfri pasta 250 gram
· Butternutpumpa och en liten hemodlad pumpa som heter Sweet dumpling.
· 1 gul lök, 1 röd lök finhackade.
· 1 stor vitlöksklyfta, riven
· 1 dl frysta gröna ärtor
· 1 dl frysta majskorn
· Oatly imat som alternativ till vanlig grädde
· Grönsaksbuljong
· Riven parmesan
· Lite klippt persilja som dekorering
· pesto
Hur jag gjorde:
Jag började med att hacka upp alla grönsaker. Sedan använde jag mig av min stora wokpanna för att allt skulle få plats ordentligt.
Jag följde tillagningsanvisningarna så långt som till själva pumpagrytan, men den fick puttra under lock under tiden som pastan kokade, till skillnad från originalreceptet.
Vi tyckte det var gott att ringa över lite pesto över den färdiga pastarätten.
Comments powered by CComment