Du behöver till grönsakerna:

  • 0,5 aubergine, skuren i bitar
  • 1 liten zucchini, skuren i bitar
  • 5 kastanjechampinjoner, halverade
  • 1 spetspaprika, skuren i halvstora bitar

 

  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 små vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk örtsalt

Lägg de skurna grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Vispa samman dressingen och häll över grönsakerna i formen och rör om ordentligt. Sätt in i 200° varm ugn i cirka 20 - 30 minuter.

Under tiden gör du paprikasåsen så här:

Du behöver till såsen (obs 4 port):

  • 1 röd lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk olivolja
  • 3 grillade paprikor på burk
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk agavesirap eller honung (valfritt att hoppa över detta)
  • 1 tsk äppelcidervinäger

Hacka lök och vitlök och fräs detta i olivolja en kort stund under omrörning. Var försiktig så att inte vitlöken bränns, det ger INTE en angenäm smak då. 

Skär paprikorna i mindre bitar.

Lägg över lök, paprikor, chiliflakes och vattnet i en matberedare och mixa snabbt ihop till en sås. Smaka av med salt och en liten skvätt äppelcidervinäger. Om du tycker det saknas något, prova att ha i lite agavesirap eller honung också. 

Mängden på såsen är till 4 port, men den fungerar fint att spara i kylen under åtminstone en vecka.

Såsen serveras kall, eller rumstempererad kanske är närmare sanningen. 

Jag hade lite sparris och en färdiggrillad kyckling till det här, men det går naturligtvis att ha rätten helt vegetarisk. I så fall skulle jag rosta exempelvis lite kikärter i en stekpanna med lite goda kryddor för att få något med mer "tugg" i istället för kött. 

Comments powered by CComment