Ett recept på en liten godsak att ha till kaffet, eller bara så där när du blir sugen. Tänk att godsaker kan vara både goda och nyttiga! Det här receptet kommer från Nutritiondata-basen. 

Du behöver:

2 dl Havregryn fullkorn (behöver du glutenfria, välj "Ren havre")

2 dl russin (gärna gula russin, men vanliga mörka går naturligtvis bra)

2 dl torkade tranbär

1 dl Solrosfrö

1 dl kokosflingor

2 dl valnötter 

0,5 dl hela linfrön

150 gram Mörk choklad

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser förutom chokladen till en slät massa. 

2. Lägg massan mellan två bakplåtspapper och tryck eller kavla till en ca 7-10 mm tjock kaka.

3. Dela i ca 30 bitar och ställ i frysen ett par timmar.

4. Smält chokladen och doppa bitarna med hjälp av en gaffel. Lägg tillbaka på bakplåtspapperet för att stelna.

 

 

Comments powered by CComment