Det är nog många som försöker hitta goda sätt att byta ut en del av köttet mot vegetariska alternativ. De här zucchinibiffarna är ett riktigt gott alternativ till de vanliga pannbiffarna. Servera med exempelvis quinoa eller bulgur, eller lite sötpotatis som ugnsbakats i klyftor.
Gör gärna en god kall sås till, exempelvis grekisk yoghurt som du blandar ut med lite mango chutney.
Smaklig måltid!
Du behöver:
- 2 dl kokt quinoa
- 1 mellanstor zucchini, grovt riven
- 250 g Ricotta-ost
- 1 dl finriven parmesan
- 2 ägg
- 1 dl mjöl
- 2 dl solroskärnor
Gör så här:
- Koka quinoan och låt den svalna lite.
- Riv zucchinin grovt och lägg på en tallrik tillsammans med lite salt. Låt den stå under några minuter för att saften ska börja dras ur zucchinin.
- Vispa under tiden ihop ägg, ricotta, parmesan och mjöl, till en slät smet.
- Krama ur zucchinin så mycket du kan och lägg sedan ned den i smeten tillsammans med solrosfröna och den kokta quinoan.
- Ta cirka en matsked smet och platta ut till små biffar/plättar i stekpannan. Stek på medelvärme tills de fått en fin färg.
Comments powered by CComment