Du behöver:

4 port fullkornsspagetti eller fullkornsnudlar

0,5 dl sweet chilisås

2 msk japansk soja eller 1,5 msk grönsaksfond om du inte tål soja

0,5 tsk sesamolja

1 klyfta vitlök, riven

1 msk riven färsk ingefära

200 - 250 g halloumi

250 g blomkålsbuketter eller broccolibuketter, fryst eller färsk spelar ingen roll

2 st morötter

2 msk rapsolja

65 g färsk bladspenat

1 msk sesamfrön

1 msk saft från pressad lime

 

Gör så här:

1. Koka spagettin eller nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj av med kallt vatten i ett durkslag och låt rinna av. 

2. Blanda samman sweet chilisås, soja eller grönsaksfond, sesamolja, riven vitlök och riven ingefära till en sås. 

3. Skär halloumin i bitar. Skala och skär moroten i tunna bitar/skivor. Skär blomkål eller broccoli i mindre bitar. 

4. Hetta upp en stekpanna eller wok och börja med att steka halloumin i hälften av rapsoljan tills halloumin fått fin färg. Häll då på ett par matskedar av såsen och rör om.

Ta upp halloumin ur pannan och lägg vid sidan om på ett fat. 

5. Häll i resten av rapsoljan i pannan och stek morötter och broccoli tills de börjar mjukna något. Häll på spaggetin eller nudlarna samt bladspenaten och låt detta steka med ett par minuter.

Rör till sist i såsen.

6. Toppa med halloumin och avsluta med att strö lite sesamfrön över rätten. 

Comments powered by CComment