Nu när det är så varmt igen vill man inte gärna sätta på spisen. Men äta behöver vi i alla fall och då kan kalla rätter vara ett suveränt alternativ. De här vårrullarna kan även du som inte tål gluten äta, om du kontrollerar att sojasåsen du använder i dippen också är glutenfri. Idag finns det både sojasås, hoisonsås och ostronsås som är glutenfri, vilket är toppen tycker jag!

 

Du behöver:

  • har du mangold använder du cirka 5 st, finstrimlade blad. Annars är det gott med t ex isbergssallad som finstrimlas.
  • 1 mellanstor morot, finstrimlad för hand för att få lite crunch.
  • cirka 4 cm gurka, finstrimlad.
  • 1/2 dl naturella cashewnötter, hackade.
  • ev 1 burk salladskrabba. Hoppa över om du vill ha vegetariskt.
  • 2 nystan glasnudlar, blötlagda i varmt vatten och klippta i små bitar.
  • 2 msk limejuice.
  • 12 st ark rispapper, uppblötta efter hand som de ska göras.

Gör så här:

  • Blanda samman fyllningen till en "sallad".
  • Doppa rispappren kallt vatten efter hand som du ska göra dem. Låt dem mjukna så pass att du kan rulla dem. Använd en fuktig kökshandduk som underlag, alternativt ha en fuktig yta att arbeta på, för att minimera risken att rispappret annars fastnar på underlaget. Detta är också anledningen till att du INTE blöter flera åt gången.
  • På varje ark läggs sedan lite drygt 1,5 - 2 msk av glasnudelsalladen strax ovanför mitten på arket. Vik in cirka 3 cm av arkets överdel och putta med hjälp av den övervikta kanten ihop fyllningen till en lång sträng. Vik in sidorna och rulla ihop. 

Servera rullarna med dippsås.

 Sweet chilidipsås:

Du behöver:

  • 1 dl sweet chili
  • 2 msk tamari sojasås (glutenfri om du behöver det)
  • 3 msk limejuice

Gör så här:

Vispa samman såsen och fördela i små skålar. Den här satsen sås är tänkt till 4 personer.

Antingen doppa man sina vårrullar i såsen, eller också är man lite mer försiktig och ringlar dippsåsen över rullarna. Prova dig fram vad du tycker smakar bäst.

 

 

 

Comments powered by CComment