Ber om ursäkt för dålig bild...


Du behöver:

cirka 900 g kålrot

100 g morötter

Gör så här:

Koka dem i mindre bitar, gärna i buljong.

När rötterna är riktigt mjuka, mosa sönder dem till ett fint mos. Jag använder mig av min purépress, vilket räcker för att göra allt till ett slätt mos, när jag blandar i följande:

2 msk mjöl (använd det mjöl du har, jag använder glutenfri finmix)

1,5 dl Oatly imat

1 ägg

1,5 - 2 msk sirap

(malen ingefära, muskot, vitpeppar)

Blanda ner dessa ingredienser i moset och smaka sedan av med lite ingefära, muskot och vitpeppar om du vill. Har du kokat rötterna i buljong behövs inget salt, annars smakar du även av med lite salt. Min mamma brukar nöja sig med vitpeppar i, men jag är helt såld på ingefära och muskot och kan varmt rekommendera dem som smakhöjare i.
Häll över moset i en ugnsfast och smord form. Strö över ströbröd (glutenfritt om det är det du använder) och sätt in formen i 200° varm ugn på nedersta falsen i cirka 45 min. 

Tips

Om du gör lådan i förväg och sedan ska värma den, kör den bara 35 min första gången och de sista 10 min blir bra när du värmer den. 


Hyvä joulua!!


Comments powered by CComment